SEBUAH RUMAH,TETAPI BERLANGGAR DI ARENA PRN YANG SAMA

Persaingan segi tiga nampaknya tidak dapat dielakkan, kerana Umno Barisan Nasional berkeras untuk menghantar calon di 28 DUN bersama PRN Melaka.

Pertikaian segi tiga ini adalah medan menguji kekuatan UMNO Barisan Nasional.Sejauh manakah parti ini dominan?

PRU14 menyaksikan konflik triangulasi UMNO BN antara dua parti pembangkang PH dan PAS.

PRN Melaka pula menyaksikan pertandingan tiga penjuru antara Umno BN dan PN parti kerajaan dan PH parti pembangkang.

Umno bersaing sendirian untuk membuktikan sejauh mana parti mereka masih unggul dan berharap dapat membuktikan bahawa rakyat bersama mereka.

Ulang strategi konflik segi tiga, keputusan Pakatan Harapan akan menguasai semula kerajaan negeri Melaka,

Atau Umno Barisan Nasional membentuk kerajaan dengan majoriti mudah

Ataupun PN diamanahkan untuk menerajui kerajaan Melaka pada hari pengundian 20.11.2021.

Teka-teki ini terbongkar dalam fikiran orang ramai.

Strategi luar biasa parti kerajaan pakatan ini tidak bersatu malah bercanggah antara satu sama lain, malah berdepan parti pembangkang yang padu dalam gabungan politik.

UMNO BN yang sebelum ini mempunyai 14 kerusi mesti membuktikan penguasaannya dan mekanisme UMNO BN perlu membantu PN menghalang PH daripada menang mudah.

Sekiranya berlaku konflik antara dua perikatan yang ditandatangani, PAS perlu berundur untuk satu lagi percubaan untuk menyatukan PN dan MN.

Adalah perlu untuk melaksanakan strategi untuk membantu keunggulan Umno terhadap MN dan mengukuhkan kedudukan PN supaya pakatan parti kerajaan boleh menang.

Negara ini sekali lagi menyaksikan model politik yang agak unik.

PAS menghormati keputusan UMNO, dan PAS Dan BERSATU juga berharap UMNO Barisan Nasional akan menghormati keputusan Barisan Nasional.

Bertembung adalah model politik yang unik dalam kes membantu ahli parti dalam kerajaan PN. Ia perlu dianalisis dalam landasan pembuktian kuasa pecah, tetapi ia masih boleh bersama-sama menolak kemenangan PH.

Apakah jenis model kerjasama yang perlu dibuat.

Bolehkah PN dan MN duduk bersama untuk memastikan formula terkutuk itu dilaksanakan untuk menolak kemenangan PH.

Sangat unik dan sangat teruja untuk bersama dalam medan pilihanraya tetapi bertembung.

Adakah ini ditakrifkan sebagai bersetuju atau tidak.

Sama ada melihat UMNO BN cuba melompat tinggi secara melulu atau menyerang musuh secara serang hendap, PRN Melaka pastinya satu kejutan baru.

Saya berharap pengundi boleh mula memikirkan formula aneh ini dan membuat keputusan yang tepat untuk menentukan sama ada kerajaan baharu boleh berkhidmat kepada rakyat.

Sistem penilaian prestasi

Walaupun konflik berlaku dalam suasana keputusan yang dianggap sebagai persetujuan atau perselisihan, model politik yang bersatu.

Sama ada formula ini boleh melemahkan PH atau PH mendapat sinar Aladdin dalam menghadapi politik pelik tetapi realiti. ekstrak Tua.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *